23 december 2012

Stencil Art


Naar aanleiding van de Inspiratie Stencil Art post die ik een tijdje geleden heb gepost, ging ik aan de slag met het experimenteren van stencils. Daarnaast ben ik erg tevreden over het resultaat van mijn eerste stencils, die ik gemaakt heb van Mick Jagger en John Lennon. Ik heb voor deze twee beroemde mannen gekozen, omdat ik ze natuurlijk super tof vind en ze zijn verder niet gemakkelijk om na te tekenen.


Van een paar jaar geleden had ik nog twee dunne schildersdoeken liggen en dat vond ik het perfecte materiaal om te gaan experimenten met de stencils. Voordat ik begon, ging ik opzoek naar foto's en bewerkte deze foto's zo dat het contrast erg hoog was en er ging nog een soort schilders effect overheen. Dit was gemakkelijk werken!

Ik begon eerst met de achtergrond te bespuiten met carnavals haarspray (ja, je leest het goed), helaas hadden we alleen nog maar de kleur oranje. Wanneer ik klaar was met het bespuiten van de achtergrond, ging ik met verf de schildersdoeken 'zegenen' anders gezegt: 'gooien met die verf'.

De achtergrond klaar en toen begon het echte werk, de stencil op het schildersdoek zetten! Dit deed ik met carbonpapier, want dat is een stuk gemakkelijker. Daarna ging ik het inkleuren met een zwarte markeerstift en grijze stiften.

Uiteindelijk ben ik erg tevreden met het resultaat! Ik vind het een hele leuke techniek en ik vind het erg mooi dat je zo'n realistisch beeld krijgt met het werken van stencils. (Je ziet vrij weinig details in het gezicht, maar het lijkt heel erg realistisch) Dit is zeker een manier die ik vaker ga gebruiken, want ik ben erg blij met het resultaat!

Wat vinden jullie van stencil art?

10 opmerkingen:

 1. Wauw, super leuk geworden! Ziet er echt heel tof uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat super knap gemaakt! Ik dacht de hele tijd; wat zijn stencils?? Maar dat is geloof ik de manier van schilderen? Ik ben helaas niet zo'n teken talent dus ken de vaktermen niet :P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dankjewel Fleur!
  Stencils kun je vergelijken met sjablonen, stencils worden vaak gebruikt bij graffiti. :)
  Haha dat maakt niet uit hoor, ik leg het je graag uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wauw suepr mooi!
  Merry christmas!!! <3

  X Jenny
  Rocknrollerr.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dankjewel Judith, Janne en Jenny! (:
  Jenny: jij ook vrolijke leuke en gezellige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar toe gewenst! :D

  BeantwoordenVerwijderen