5 maart 2013

Coffee painting







Zoals jullie misschien gezien hebben, heb ik gisteren een sneak peek laten zien van de creatie die ik vandaag af heb gemaakt. Het was namelijk iets met koffie! Een tijdje terug maakte ik een layout  van George Clooney, ik vond het wel toepasselijk om dit keer weer iets te maken met George Clooney (hij is echter de man achter de Douwe Egberts reclames)


Ik werd geïnspireerd door koffie op het internet. Ik zag vele tekeningen gemaakt met koffie en zo wou ik zelf ook iets gaan maken. Als eerste ging ik de schets van George Clooney op het papier zetten. Daarna ging ik aan de slag met de koffie. Het viel uiteindelijk niet heel erg mee en ik moest toch nog wat zwarte verf gebruiken om de donkere details aan te geven. (Echter zijn de kleuren wel wat anders op de foto)

Na wat gestoei en barstende koppijn ben ik erg tevreden met het resultaat, niet alleen omdat het een bijzondere techniek is waarmee je werkt maar ook met het portret zelf. Ik vond het erg leuk om met de koffie te kliederen en het ziet er ook mooi uit. Deze techniek zou ik je zeker aanraden, want het geeft een mooi oud effect ook wel vergelijkbaar met het sepia effect.

Wat vinden jullie van mijn creatie? & wat vinden jullie van het koffie effect?

Yesterday I posted a sneak peek about the painting, I have finished today. I have made the painting of George Clooney, because he's from the 'Douwe Egberts' commercials. The painting is made with black watercolour and a lot of coffee. In the end I had a headache of the coffee. I really like this technique, because it gave an old effect to your painting. (The colors are different in the picture)



15 opmerkingen:

 1. Nice post :)

  Http://Fashioneiric.blogspot.com

  Coline ♡

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat apart met koffie!
  Ziet er mooi uit, het lijkt er op dat je er lang aan gezeten hebt, Mooi!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, super creatief, echt heel mooi! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oh super mooi!
  xoxo
  http://idontjustexistilive.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, wat gaaf! Super goed gelukt ook.

  Liefs,
  Kim

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel tof geworden. Wat knap dat je al die verschillende kleuren hebt kunnen krijgen. En, ruikt hij ook nog eens lekker? Haha, liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, ik vind 'm echt heel mooi. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw dat is gewoon te gaaf gemaakt, hoe kom je op het idee haha. Schoentjes waren inderdaad heel koud, had ze daarna meteen uitgedaan hoor ;) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat origineel en vooral, super gaaf gemaakt!

  Liefs, Mariette

  BeantwoordenVerwijderen