26 juli 2013

Moti Museum | Fashion, Graphic Design and Recycling.


Afgelopen vrijdag heb ik een bezoekje gebracht aan het Moti museum in Breda, ben je benieuwd? Kijk dan verder!

Een tijdje geleden ontdekte ik het museum Moti via internet en zag toen dat er interessante tentoonstellingen waren. Zoals sommige misschien al weten ga ik in Augustus beginnen aan een grafische opleiding op het Sint Lucas en laten er nou tentoonstellingen zijn met veel aandacht voor het grafische gebied in het Moti museum. Er waren drie tentoonstellingen: Couture Graphique, 100 Years of Dutch Graphic Design, My Waste is Your Waste en Te[ch]x(t)iles.

A while ago I discovered the museum Moti on the web. When I was on the site, I thought it would be a nice museum. So I decided to take a look in the museum, because in August I will start my graphic education. Below you can see some photos from the museum!

Hier wat meer informatie over de tentoonstellingen:

Couture Graphique - Dit is een expositie waarin mode en grafische vormgeving bij elkaar komen. Kleding is een manier waaraan je iemands persoonlijkheid en boodschap kunt aflezen. Grafische vormgeving kan dus tegenwoordig niet ontbreken bij de mode. Vandaag de dag communiceren we ook met onze kleding en verspreiden zo informatie. De laatste jaren zijn prints, patronen en andere grafische elementen steeds belangrijker geworden in de mode.

100 Years of Dutch Graphic Design - Bij deze expositie wordt je meegenomen in een eeuw grafische vormgeving.

Te[ch]x(t)iles - Hierbij zijn 10 ontwerpers gevraagd om hun toekomstbeeld van de mode te laten zien. Iedere periode komen er 2 ontwerpers aanbod. Tegenwoordig worden er vele nieuwe technieken gebruikt, die ook nieuwe mogelijkheden bieden. Zo kunnen ze de identiteit van de drager op een andere manier invullen.

My Waste is Your Waste - Met deze expositie willen de kunstenaars afval een positiever imago geven. In deze tijd zie je veel dat kunstenaars werken met afval en recycling wordt dus steeds populairder. Daarbij stellen ze de vraag: is waste the new gold?
Kwaliteit kan soms wat minder zijn, want ik gebruikte mijn LG Optimus.
Voor meer informatie kijk op http://www.motimuseum.nl/

11 opmerkingen:

 1. Oh daar ben ik ook eens geweest voor school want ik woon zelf in Breda! Ik vond het toen niet heel leuk, maar ik zie dat er nu wel leukere tentoonstellingen zijn. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, leuk! Ik woon in de buurt van Breda en ga er volgend jaar studeren. Pasgeleden ben ik ook nog bij Moti geweest, helaas toen ik er was waren er weinig interessante exposities. Mijn opa's werkje hing er toen wel, dat maakte het extra leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt gaaf,
  ziet er ook interessant en leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mooie foto's x www.sistersandsisters.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een creatieve creaties! Die bekers zijn gaaf ☺
  Loves, Saar - Americole.nl

  Ps, ik volg je! Volg je terug? ☺
  Blog - Twitter - Youtube

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw dat ziet er gaaf uit! vooral het deel met de aparte kleding :)

  BeantwoordenVerwijderen