20 januari 2013

Stencil Art Part II


Dit keer een vervolg op de Stencil Art post van een tijdje geleden. Thuis had ik nog een doek liggen die ik eigenlijk wou gaan gebruiken voor een schoolopdracht, maar ik kon het niet laten om hem te gebruiken voor een nieuwe opdracht thuis. In eerste instantie wist ik niet wat ik ermee wou gaan doen en schilderde het doek in de kleur rood. Later bedacht ik me om te gaan werken met kranten en toch weer iets te maken met stencils.


Ik ben begonnen met de achtergrond rood te schilderen, daarna heb ik er krantenknipsels opgeplakt. Toen ik dat gedaan had, heb ik er een oranje laag overeen gespoten (met carnavals haarspray). Ik heb dit gedaan, omdat het dan net leek of de krantenknipsels al in het doek verwerkt waren.

Bij stencil art zie je dat de beroemde Marilyn Monroe vaak gebruikt wordt en ook ik wou een keer iets maken met Marilyn Monroe. Deze opdracht leek me ook erg geschikt om deze beroemdheid te maken. Als eerste heb ik een foto gezocht en die bewerkt met veel contrast. Daarna heb ik deze foto overgetrokken op een stevig blad en toen heb ik de foto uitsneden (dat was me een werk!) Naderhand heb ik er krantenknipsels opgeplakt en toen kon ik hem op het doek plakken.

Het stencil was op het doek geplakt, maar ik vond het resultaat niks. Uiteindelijk ben ik het gezicht en de haren gaan verven met verschillende kleurtjes. Als laatste heb ik nog de belangrijke dingen omrandt met een blauwe lijn. Het eindresultaat vind ik uiteindelijk erg leuk gelukt en het is uiteindelijk toch nog iets geworden!

Wat vinden jullie uiteindelijk van het resultaat?


4 opmerkingen:

  1. Lijkt me leuk. Ga ik proberen denk ik!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heb je dat gaaf gemaakt! Origineel idee zeg en heel mooi geworden. :) Ik volg je creatieveling! Liefs

    BeantwoordenVerwijderen