6 januari 2013

Light Graffiti









Deze manier van fotografie had ik al een tijdje ontdekt, maar nooit aan gedacht om dit ooit te gaan proberen met mijn compact camera. Tot dat mijn vader een spiegelreflexcamera had gekocht. Zo ging ik even opzoek naar tutorials van light graffiti en al gauw ging ik aan de slag. Even wat stoeien met de camera tot dat alles was ingesteld.


Ik ging opzoek naar donkere geschikte plaatsen in huis en toen kon ik beginnen met het hyperactief zwaaien met bepaalde lichtjes. Het is belangrijk dat je op een donkere locatie staat (waar nergens sprake is van licht inval), zo krijg je een beter effect.

Bij light graffiti kun je verschillende kanten in, je kan bijvoorbeeld leuke doodles tekenen of letters. Ik heb gekozen voor een wat makkelijkere manier en dat is gewoon random zwaaien. Deze manier van fotografie vind ik heel erg leuk, maar aan de ene kant lijkt het me niet gemakkelijk om doodles of letters te maken. Maar je weet wat ze zeggen: 'oefening baart kunst.'

Wat vinden jullie van light graffiti? (ps. ik heb even de beste foto's die ik heb gemaakt voor jullie in deze post staan)










16 opmerkingen:

  1. ze zijn allemaal superleuk !
    liefs.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel mooi geworden! Ik heb het zelf ook al een keertje uitgeprobeerd! Echt heel leuk om te doen is het :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw, super leuk ziet dit er uit :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Echt super vet! Maar zwaai je dan voor de camera terwijl je foto's maakt?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dankjewel iedereen!

    @ Joyce, inderdaad het is heel leuk om te doen en het ziet er verrassend uit. (:

    @ Marjolein, je zorgt ervoor dat je de camera op zelfontspanner zet (of iemand anders laat fotograferen) dan zorg je dat je iets doet aan de ISO en shutter speed (hier heb ik verder vrij weinig verstand van als amateurtje haha). daarna ga je met lichtjes bewegen voor de camera. (:

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat gaaaf! Ik ga het meteen uitproberen haha ! xliefs

    BeantwoordenVerwijderen
  7. grreeeeat
    xxxx have a great start into the week!
    LVE LVE LVE enjoy :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Aah okee, haha natuurlijk zelfontspanner, goeiemorgen. Ik denk weer eens na ;p. Maar ik denk dat ik de spiegelreflex camera van mijn broer eens ga jatten (:

    BeantwoordenVerwijderen
  9. wauw jesse dat is echt heel erg mooi! xMegan.

    BeantwoordenVerwijderen